پردهای از روابط رژیم پهلوی و اسرائیل
ویلیام شوکراس روزنامهنگار و نویسنده مشهور انگلیسی که سالها در روزنامهها و مجلاتی مانند ساندی تایمز، آبزرور، واشنگتن پست و نیوزویک قلم زده است، در صفحه 91 کتاب آخرین سفر شاه که نتیجهی سه سال کوشش و پیگیری وی درباره روند زندگی محمدرضا پهلوی بوده، در خصوص روابط میان رژیم پهلوی با اسرائیل و به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی رژیم پهلوی پس از یک سال و اندی از تشکیل این رژیم مینویسد:
«در میان کشورهای خاورمیانه ایران تنها کشوری بود که از ابتدا سیاست همکاری پنهانی با اسرائیل را در پیش گرفته بود. در واقع روابط با اسرائیل، مناسبات ایران با کلیهی همسایگانش را تحتالشعاع قرار میداد.»
این نویسنده معتقد است که اسرائیل شناسایی دو فاکتوی خود را با پرداخت رشوهی قابل توجهی به محمد ساعد نخستوزیر وقت ایران به دست آورده است. اسرائیلیها از طریق یک آمریکایی به نام آدام که با موساد همکاری داشت و مأمور مذاکره با ایران بود از طریق یک تاجر ایرانی مبلغ 400 هزار دلار به نخستوزیر ایران رشوه دادند تا موافقت هیأت وزیران را برای شناسایی اسرائیل به دست آورد.
در صفحه 93 این کتاب آمده است:
«از اسناد بایگانی اسرائیل معلوم می شود که شنایایی دو فاکتوی اسرائیل تصمیم شخص شاه نبوده است. (در این موقع شاه چندان قدرتی نداشت) اسرائیل شناسایی دو فاکتوی خود را با پرداخت رشوة قابل توجهی به محمد ساعد نخستوزیر وقت ایران به دست آورد.
مذاکرات را از جانب اسرائیل یک امریکایی که هنوز در پروندهها فقط «آدم» شناخته میشود و با موساد همکاری داشته است رهبری میکرد. او ضمناً یک تاجر ایرانی را میشناخت که با نخستوزیر دوست و «شریک تجاری» بود. از طریق این شخص نخستوزیر مطالبهی 400000 دلار کرد تا موافقت هیئت وزیران را جلب و شاه را متقاعد سازد که شناسایی دو فاکتوی اسرائیل خدمت به منافع ملی ایران است.
این تقاضا منجر به بحث پر شر و شوری در وزارتخانهی اسرائیل گردید. نه تنها فراهم کردن این مبلغ هنگفت برای دولت نوبنیاد بسیار دشوار بود، بلکه بسیاری از مقامات اسرائیلی با شدّت و حدّت استدلال میکردند که اسرائیل نباید حیات خود را با پرداخت رشوه و اشاعهی فساد آغاز کند [!!] ولی «آدم» به ابتکار خودش قسط اولیهی پول را که 12400 دلار بود به تاجر مزبور و نخستوزیر پرداخت. نتایج این کار آنی بود. نخستوزیر دربارة اینکه باید بین سیاست و مذهب تفکیک قائل شد با روحانیون به مذاکره پرداخت. تغییراتی در اعضای کابینهاش داد تا رأی موافق را تأمین کند و با شاه به گفتگو پرداخت.
از قراری که به اسرائیلیها گزارش دادند شاه گفته بود: اگر نخست وزیر و وزیر امورخارجه موافق شناسایی اسرائیل هستند، من حرفی ندارم. بنابراین مبلغ 400000 دلار پرداخته شد. این تماسهای اولیه و رشوهها تا سی سال بعد منجر به همکاری سیاسی و نظامی و امنیتی بین ایران و اسرائیل گردید.»
…..
تنها با یک کلیک به کانال تلگرام اندیشکده مطالعات یهود بپیوندیم: